Destacats
Carret

Articles: 0
Preu: 0,00 €

Facebook


Butlletins

Per rebre el nostre butlletí només ha de proporcionar-nos el seu correu electrònic:Si pel contrari vol deixar de rebre el butlletí Ediwebshop introdueixi el seu correu aquí:
 

L'obra de Richard Wagner a Barcelona

L'obra de Richard Wagner a Barcelona
Alfonsina Janés i Nadal

PVP:

25 €
Des de la pimera audició a Barcelona, l’any 1862, l’estètica wagneriana va ser acollida amb entusiasme. L’obra de Richard Wagner a Barcelona és la història del wagnerisme a Barcelona fins a la dècada dels anys 1980, amb atenció preferent a l’Associació Wagneriana, que dugué a terme una intensa tasca proselitista, que organitzà i dignificà concerts i òperes, i que introduí la llengua catalana al Liceu.

Alfonsina Janés interpreta la significació artística, espiritual i sociològica del moviment wagnerià català, especialment rellevant tenint en compte el paper de Barcelona com una de les capitals wagnerianes més importants dels món. Tanmateix, quan cal, l’autora retorna els mites wagnerians al punt just de la història; per exemple en relació amb les primeres representacions barcelonines del Persifal, no prou reeixides.

El moviment wagnerià lligava amb el modernisme i amb els revulsius estètics d’una ciutat alhora, segons els àmbitssocials, conservadora i transformadora, altrament trasbalsada per la crisi del 98 i de la Restauració. L’obra de Wagner suscità tant les passions favorables dels afins, com les protestes —no menys apassionades— dels adversaris, entre els quals es comptaven els partidaris de l’escola italiana, que havia de cedir part de l’hegemonia que havia exercit fins aleshores en el món de l’òpera. 

El llibre —fruit d’un profund treball d’hemeroteca, de recerca bibliogràfica i d’entrevistes amb personatges del moviment wagnerià— reuneix el registre de les partitures editades a Barcelona, les traduccions i el nom dels traductors, les ressenyes i totes les representacions d’obres de Wagner, inclou dibuixos, revistes, llibres, poemes, acudits.

Matèries associadesLlibres >> Arts >> Música

Valoració


1 2 3 4 5


Els usuaris han votat aquest article


Per a votar l'article desplaça't sobre les estrelles de puntuació i selecciona el nombre d'estrelles
amb les que vols puntuar.Comentaris