Destacats
Carret

Articles: 0
Preu: 0,00 €

Facebook


Butlletins

Per rebre el nostre butlletí només ha de proporcionar-nos el seu correu electrònic:Si pel contrari vol deixar de rebre el butlletí Ediwebshop introdueixi el seu correu aquí:
 

VICTUS Barcelona 1714

VICTUS Barcelona 1714
Albert Sánchez Piñol

PVP:

15 €

«Ho explicaré tot! Com van fotre al general Villarroel, com van derrotar les nostres victòries. Perquè, fins ara, d’aquella guerra només n’he escoltat les versions que vénen de dalt o de l’enemic.»

VICTUS és una novel·la històrica que explica la guerra de Successió espanyola, conflicte que podria ser considerat el primer de les guerres anomenades mundials i que acaba l’11 de setembre de 1714 amb l’apocalíptic assalt de Barcelona. També és la tragèdia de Martí Zuviría, un jove barceloní, alumne del marqués de Vauban, que esdevé un geni de l’enginyeria militar.

VICTUS és una gran recopilació d’informació i de rigor històric al servei d’una narració àgil, potent i desimbolta, amb una dicció fortament contemporània que ens du de França a Barcelona passant per Madrid, Toledo, Tortosa o les batalles de Brihuega i d’Almansa. També és una obra sobre la Barcelona irreductible de 1714, que va patir un setge desigual de tretze mesos i el bombardeig de més de trenta mil projectils.

VICTUS posa en dubte les versions oficials d’ambdós costats i dóna la paraula als autèntics protagonistes de la història: des de la gran figura d’en Villarroel, el general que va defensar la capital catalana amb llàgrimes als ulls, fins als civils i soldats anònims de totes les nacions que van lluitar a un costat i a l’altre de les muralles.

Però, més que res, VICTUS es un festí literari de primer ordre que es devora de la manera com es devoren les grans obres, com ho demostra el fet que abans de la seva aparició, ja se n’han venut els drets al rus, l’alemany, l’holandès i el francès.

«Un huracà d’aire fresc, una iconoclasta visió des de sota que refà el mite de 1714 amb més potència. Més vibrant. Més proper.» Joan B. Culla, professor d’Història Contemporània.

ALBERT SÁNCHEZ PIÑOL

Barcelona, 1965. Antropòleg i escriptor.

Ha publicat l’assaig satíricPallassos i monstres (Edicions La Campana, 2000) sobre vuit dictadors africans. La crítica ha dit que és un llibre formidable, que il•lumina a través de la documentació i la sàtira una fosca realitat que se’ns oculta.

La novel·la La pell freda (Edicions La Campana, 2002) va suposar l’entrada d’Albert Sánchez Piñol en el camp novel·lístic amb una obra sorprenent per la seva força i originalitat.
Ha aconseguit un èxit excepcional de venda i crítica i se n’han venut els drets de traducció a 37 llengües.

Pandora al Congo (Edicions La Campana, 2005), amb més de 15 traduccions, Tretze tristos tràngols (Edicions La Campana, 2008) i Victus (Edicions La Campana, 2012), un autèntic fenomen de vendes, confirmen la qualitat de l’escriptor català contemporani més internacional.Matèries associades
Valoració


1 2 3 4 5


Els usuaris han votat aquest article


Per a votar l'article desplaça't sobre les estrelles de puntuació i selecciona el nombre d'estrelles
amb les que vols puntuar.Comentaris