Destacats
Carret

Articles: 0
Preu: 0,00 €

Facebook


Butlletins

Per rebre el nostre butlletí només ha de proporcionar-nos el seu correu electrònic:Si pel contrari vol deixar de rebre el butlletí Ediwebshop introdueixi el seu correu aquí:
 

Pere El Gran. Vida, actes i paraula

Pere el gran. Vida, actes i paraula
Stefano Maria Cingolani

PVP:

22 €
Pere el Gran (1240-1285) és un dels més importants reis de la Corona d’Aragó. La seva conquesta de Sicília i Malta obrí a la Corona les portes d’Itàlia i de la Mediterrània central i oriental. Home de caràcter decidit, autoritari i aventurer, lluità contra les més grans potències del seu temps, el rei de França, el rei de Nàpols i el Papa, i les va vèncer. El rei Pere tenia una visió política dels seus estats oposada a la del seu pare, Jaume I el Conquistador. Tot i que intentà implantar-la, l’oposició de la noblesa d’Aragó i de Catalunya, i la difícil situació internacional —ja que el rei estava excomunicat i a punt d’entrar en guerra amb França—, li impediren instaurar-la per complet. No obstant això, el seu fill Alfons tornà a unir per uns anys allò que el rei Jaume havia separat.

Al marge de l’extensa obra erudita inacabada de Ferran Soldevila, publicada per l’IEC entre 1950 i 1962, i de les dues biografies de Pere el Gran que aquest mateix autor va publicar els anys 1955 i 1963, no existeix cap altra obra moderna sobre aquest monarca. El present estudi, si bé manté una línia divulgativa de fàcil lectura, compta amb una investigació innovadora i rigorosa, ja que aprofita una enorme quantitat de documents inèdits, molts dels quals eren desconeguts fins avui. Aquesta obra ens proporciona una narració exhaustiva i rica en detalls, alhora que revisa profundament la imatge que es tenia de la personalitat i de l’obra política del rei. A més, obre noves perspectives a la investigació i satisfà la curiositat d’un públic lector no especialitzat, expectant després de l’obertura de la tomba del rei i l’estudi de la seva mòmia.

Autor

Stefano Maria Cingolani (Roma 1956). Doctor en Filologia Romànica per la Universitat La Sapienza de Roma. Ha estat professor a la Universitat Tor Vergata de Roma durant els anys 1989-1994, professor visitant a la Universitat de Barcelona els anys 1995-1999 i a la Universitat Pompeu Fabra l’any 2000. Actualment es dedica per complet a la investigació. Ha publicat un centenar d’articles sobre èpica, novel·la i hagiografia francesa, sobre lírica trobadoresca i italiana i sobre literatura catalana. Les seves principals publicacions són: Le Storie dei Longobardi. Dall’Origine a Paolo Diacono, Viella, Roma 1995; Joan Roís de Corella: la importància de dir-se honest, premi Joan Fuster d’assaig 1997, Edicions Tres i Quatre, València 1998; El somni d’una cultura: Lo somni de Bernat Metge, Quaderns Crema, Barcelona 2002; Bernat Metge, Lo somni, edició crítica, ENC, Barcino, Barcelona 2006; Historiografia, propaganda, comunicació al segle XIII. Bernat Desclot i les dues redaccions de la Crònica, IEC, Barcelona 2006; La memòria dels reis. Les Quatre Grans Cròniques i la historiografia catalana des del segle X al XIV, Editorial Base, Barcelona 2006, premi Crítica Serra d’Or; Jaume I. Història i mite d’un rei, Edicions 62, Barcelona 2007 (i en traducció castellana: Historia y mito del rey Jaime I de Aragón, Edhasa, Barcelona 2008), Bernat Desclot, Llibre del rei en Pere, Barcino, Barcelona 2009. És editor d’una col·lecció de fonts històriques, els Monuments d’Història de la Corona d’Aragó, de la qual s’han publicat els dos primers volums (Gestes dels comtes de Barcelona i reis d’Aragó i Libre dels reis, PUV, València  


Matèries associades
Valoració


1 2 3 4 5


Els usuaris han votat aquest article


Per a votar l'article desplaça't sobre les estrelles de puntuació i selecciona el nombre d'estrelles
amb les que vols puntuar.Comentaris 


Llibres relacionats

PVP:


20 €

Manual de nobiliària catalana
La nobiliària es construeix sobre tres pila... Detalls Afegir al carret
Novetat