Destacats
Carret

Articles: 0
Preu: 0,00 €

Facebook


Butlletins

Per rebre el nostre butlletí només ha de proporcionar-nos el seu correu electrònic:Si pel contrari vol deixar de rebre el butlletí Ediwebshop introdueixi el seu correu aquí:
 

Quinze generacions d'una família catalana

Quinze generacions d'una família catalana
Martí de Riquer

PVP:

45,5 €
Aquest llibre narra la història d’una família catalana. El nucli central n’és la família Riquer en la seva línia troncal, que l’autor pot resseguir ininterrompudament des de 1429 (tot i que hi ha informació discontínua dels Riquer a partir de l’any 879). La base d’aquest treball es troba a l’arxiu Riquer, que es composa de 422 pergamins que van de l’any 1156 al 1612 i de 77 caixes, que l’autor va completant amb bibliografia adient per a cada època o episodi. Aquest arxiu sortosament aplega, a més dels pergamins i papers normals d’aquest dipòsits (escriptures, plets, donacions i privilegis), nombroses lletres familiars, factures, comptes domèstics i escrits insignificants quan foren redactats, però que segles després ens obren curioses escletxes per a veure petits detalls del passat.

La família Riquer absorbí en tres ocasions línies d’altres llinatges acabats en pubilla, la qual cosa aprofita Martí de Riquer per tal d’ampliar, paral•lelament, el seu relat amb les històries familiars respectives. La documentació de l’Arxiu Riquer s’enriquí amb els casaments, l’any 1600, de Joan Baptista de Riquer amb Brianda de Vega i Remolins, senyora de Vinfaro; el 1705, de Baltasar de Riquer amb Maria Teresa Sabater, marquesa de Benavent (que incorporava el notable patrimoni dels Agullana-Sanz de Latrás de Girona); i el 1797, de Borja de Riquer amb María del Carmen Gállego Dávalos, que recollia l’heretat dels Ribera dels Dávalos del Perú.

Matèries associades
Valoració


1 2 3 4 5


Els usuaris han votat aquest article


Per a votar l'article desplaça't sobre les estrelles de puntuació i selecciona el nombre d'estrelles
amb les que vols puntuar.Comentaris