Destacats
Carret

Articles: 0
Preu: 0,00 €

Facebook


Butlletins

Per rebre el nostre butlletí només ha de proporcionar-nos el seu correu electrònic:Si pel contrari vol deixar de rebre el butlletí Ediwebshop introdueixi el seu correu aquí:
 

Història de l'art a Catalunya

Història de l'art a Catalunya. Creació artística, paisatge i societat
Xavier Barral i Altet

PVP:

17 €
Aquesta obra ens ofereix una visió planera, personal i rigorosa, de l’evolució de l’art català a través dels segles, des de la Prehistòria fins avui. Per ajudar a entendre la creació d’ara i dels darrers decennis, l’autor dedica una atenció especial a l’art del segle XX i els inicis del XXI. El lector trobarà en aquest llibre, a més de les claus per entendre l’art i l’arquitectura que l’envolten quotidianament, l’explicació de molts altres aspectes del patrimoni, des de les transformacions de la natura degudes a l’home fins a les festes populars, la fotografia, el cinema, el disseny industrial o les arts gràfiques. L’autor, un dels més reconeguts especialistes europeus en la matèria, ens lliura un assaig personal en el qual l’art és entès en un sentit molt ampli i en què l’acte creatiu és examinat en funció dels condicionants socials que l’acompanyen, amb una atenció especial al paper que representa el paisatge i l’environament històric en l’obra d’art de cada època.

Xavier Barral i Altet, nascut a Barcelona, és historiador de l’art, catedràtic emèrit d’Història de l’Art Medieval de la Universitat de Rennes a França, catedràtic convidat de la Universitat de Venècia Ca’Foscari a Itàlia, membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans, de nombroses acadèmies estrangeres, i corresponent de la Real Academia de la Historia i de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, de Madrid. Ha estat director general del Museu Nacional d’Art de Catalunya, director de la Mission Historique Française en Allemagne a Göttingen i professor convidat de moltes universitats europees i americanes. Ha estat vicepresident de la Universitat Catalana d’Estiu i president del Club d’Opinió Arnau de Vilanova. Ha dirigit l’obra col·lectiva en setze volums Art de Catalunya = Ars Cataloniae (L‘Isard, 1997-2003), i entre les seves obres recents destaquen Catalunya destruïda (Edicions 62, 2005), Contre l’art roman? Essai sur un passé réinventé (París, Fayard, 2006; trad. italiana, Milà, 2009; trad. croata, Zagreb, 2010), L’arte gotica (Milà, Jaca Book, 2008), L’art romànic català a debat (Edicions 62, 2009), Abecedari Tàpies (Editorial Base, 2009), L’art i la dona: assaig sobre la voluntat artística femenina (Editorial Base, 2010). Acaba de rebre un gran homenatge internacional, Le plaisir de l’art du Moyen Âge. Commande, production et réception de l’oeuvre d’art. Mélanges en hommage à Xavier Barral i Altet (París, Picard, 2012) amb més de cent trenta aportacions de coneguts historiadors, escriptors i artistes catalans i estrangers.

Matèries associades
Valoració


1 2 3 4 5


Els usuaris han votat aquest article


Per a votar l'article desplaça't sobre les estrelles de puntuació i selecciona el nombre d'estrelles
amb les que vols puntuar.Comentaris