Destacats
Carret

Articles: 0
Preu: 0,00 €

Facebook


Butlletins

Per rebre el nostre butlletí només ha de proporcionar-nos el seu correu electrònic:Si pel contrari vol deixar de rebre el butlletí Ediwebshop introdueixi el seu correu aquí:
 

Alfons X El Savi

Alfons X El Savi. Un monarca per la modernitat, l'europeisme i la cultura
Julio Valdeón Baruque

PVP:

18 €
Poeta, historiador, astrònom i jurista, Alfons X (1221-1284) fou un dels monarques més brillants i decisius de la història d’Espanya. La seva figura emergeix amb llum pròpia d’entre les tenebres de l’edat mitjana i s’imposa amb força renovada en els nostres dies com un clar precursor de la modernitat, tant per la concepció que tenia de l’autoritat i l’Estat —al marge del poder de l’Església i la noblesa— com per la seva condició d’humanista i d’impulsor de les ciències i l’art, que li ha valgut l’apel·latiu universal de «rei Savi».
Polític ambiciós i de cultura extensa, va encapçalar la lluita contra els musulmans, va enfrontar-se a les revoltes nobiliàries i va lluitar per fer realitat un somni: accedir al tron imperial germànic. En el transcurs del seu regnat, l’Escuela de Traductores de Toledo va assolir el moment de màxima esplendor i es van publicar grans obres jurídiques com el Fuero Real, l’Espéculo i les Partidas, que van renovar per primera vegada el dret tradicional.
En aquesta biografia definitiva, el prestigiós medievalista Julio Valdeón Baruque fa un recorregut per la trajectòria vital, intel·lectual i política d’Alfons X, des de la seva formació cultural exquisida i les primers victòries militars fins al final amarg del seu regnat, quan —definitivament esfondrats els somnis imperials i traït pel seu propi fill— va decidir el repartiment dels regnes.

Julio Valdeón Baruque (Olmedo, Valladolid 1936) és catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de Valladolid i membre de la Reial Acadèmia de la Història. Entre les seves publicacions destaquen: Enrique II de Castilla: la guerra civil y la consolidación del régimen, 1366-1371 (1966); Los judíos de Castilla y la revolución Trastámara (1968); El reino de Castilla en la Edad Media (1968); Historia general de la Edad Media, siglos XIV y XV (1975); Los conflictos sociales en el reino de Castilla en los siglos XIV y XV (1975); Aproximación histórica a Castilla y León(1992); En defensa de la historia (1988); El feudalismo (1992); Judíos y conversos en la Castilla medieval (2000); El chivo expiatorio. Judíos, revueltas y vida cotidiana en la Edad Media (2000) iLos Trastámaras. El triunfo de una dinastía bastarda (2001). El 2004 li va ser atorgat el Premi Nacional d’Història d’Espanya per la seva obra Alfonso X el Sabio. La forja de la España Moderna, que ara publiquem en llengua catalana en una versió revisada per l’autor.

Matèries associades
Valoració


1 2 3 4 5


Els usuaris han votat aquest article


Per a votar l'article desplaça't sobre les estrelles de puntuació i selecciona el nombre d'estrelles
amb les que vols puntuar.Comentaris 


Llibres relacionats

PVP:


17,9 €

Abadesses i priores a la Catalunya medieval
El llibre de M. Carme Roca ens obra les portes zel... Detalls Afegir al carret
Novetat

PVP:


22 €

Pere El Gran. Vida, actes i paraula

Pere el Gran (1240-1285) és un dels m&ea... Detalls Afegir al carret

Novetat

PVP:


19,6 €

Hug Roger III.
Hug Roger III, el darrer comte de Pallars, &... Detalls Afegir al carret
Novetat