Destacats
Carret

Articles: 0
Preu: 0,00 €

Facebook


Butlletins

Per rebre el nostre butlletí només ha de proporcionar-nos el seu correu electrònic:Si pel contrari vol deixar de rebre el butlletí Ediwebshop introdueixi el seu correu aquí:
 

Manual de nobiliària catalana

Manual de nobiliària catalana
Armand de Fluvià i Escorsa

PVP:

20 €
La nobiliària es construeix sobre tres pilars bàsics: la història, el dret i la genealogia. Sobre aquest triple coneixement s’aixeca l’historia de la noblesa i sobre ells Fluvià alça el seu sòlid edifici.

Poder comptar avui dia amb una història nobiliària de Catalunya, ve a omplir amb escreix el buit existent i posa la primera pedra per que aquest edifici s’eixampli i s’enlairi en el temps amb les futures aportacions dels investigadors valents, que amb objectivitat, sense prejudicis i deixant de banda tota actitud políticament correcta, s’enfrontin amb els arxius i els documents que els estant esperant des de fa segles. És clar: tant si ens agrada com si no, la noblesa i la reialesa, tant a Catalunya com a tota Europa, varen contribuir a configurar el nostre món. Per això, del seu estudi es poden treure singulars conclusions que ajudaran, sens dubte, a entendre millor el nostre país i fer-lo avançar amb bons fonaments cap a un nou futur.

El treball exemplar que presentem s’estructura en onze capítols o temes que comencen, amb tota lògica, per una sèrie de precisions terminològiques, definicions i clarícies dels conceptes que s’hauran d’emprar als capítols següents. Segueix el tema dels privilegis nobiliaris i les corporacions nobiliàries al Principat per donar pas als tres temes dedicats al àmbit històric de formació de la noblesa: el feudalisme, la cavalleria i la noblesa civil, d’ofici o càrrec, a continuació, s’estudia la seva territorialització, en els tres temes següents: la divisió política i administrativa de Catalunya, les Corts Generals i el sistema polític de Catalunya i els títols de la Casa Reial; per acabar l’obra amb dos temes dedicats al règim jurídic dels títols nobiliaris.

Matèries associades
Valoració


1 2 3 4 5


Els usuaris han votat aquest article


Per a votar l'article desplaça't sobre les estrelles de puntuació i selecciona el nombre d'estrelles
amb les que vols puntuar.Comentaris