Destacats
Carret

Articles: 0
Preu: 0,00 €

Facebook


Butlletins

Per rebre el nostre butlletí només ha de proporcionar-nos el seu correu electrònic:Si pel contrari vol deixar de rebre el butlletí Ediwebshop introdueixi el seu correu aquí:
 

Heráldica del archivo Cruïlles de Peratallada. Estudio y análisis crítico.

Heráldica del archivo Cruïlles de Peratallada
Javier de Cruïlles de Peratallada i Vidal

PVP:

20 €
Xavier Cruïlles, una jove promesa en els camps de la genealogia i de l'heràldica, surt al món de la publicació amb un treball sobre els seus avantpassats. Porta el cognom d'un dels llinatges feudals més il·lustres i destacats de la nostra història. Un llinatge originari de l'Empordà, que és remunta a un Gilabert, senyor de Cruïlles, que vivia a la fi del segle x. Els Cruïlles van arribar a tenir jurisdiccions en gran quantitat de feus. Família molt prolífica, va originar nombroses línies i branques que es van expandir pel Principat, el regne de València i el de Sicília i van donar governadors, almiralls, capitans generals, ambaixadors, consellers, procuradors i camarlencs reials, bisbes i abats, etc. Fins i tot el que està considerat primer president de la Generalitat de Catalunya va ser un membre d'aquest llinatge: Berenguer de Cruïlles, bisbe de Girona.


En aquest treball ens presenta, i l'estudia acuradament, tota l'heràldica que conté l'arxiu de la seva família, dipositat a l'Arxiu Nacional de Catalunya, juntament amb altres arxius nobiliaris catalans allà també dipositats.


Una de les motivacions que l'han portat a escriure aquest treball ha estat el lamentable fet que, en tota la Península, a partir del segle XVI i fins a finals del XIX, s'han fet molts treballs d'heràldica, però podem dir que pràcticament tots els «heraldistes» d'aquesta època no tenien ni la més remota idea del que és l'heràldica, i ho podem comprovar en gran quantitat de documents en els quals els blasonaments fan vergonya. Per desgràcia, l'heràldica que conté l'arxiu analitzat no se salva d'aquesta xacra. Aquesta és la raó per la qual Cruïlles de Peratallada, ens presenta uns blasonaments i uns dissenys correctes. 


Matèries associades
Valoració


1 2 3 4 5


Els usuaris han votat aquest article


Per a votar l'article desplaça't sobre les estrelles de puntuació i selecciona el nombre d'estrelles
amb les que vols puntuar.Comentaris 


Llibres relacionats

PVP:


190 €

Nobiliari General Català - Volum V. Ennoblides entre 1816 i 2013
És una eina fonamental i de gran utili... Detalls Afegir al carret
Novetat